Sportsmassasje Oslo

Idrettsmassasje – for å bedre tilstanden og sportsformen til idrettsutøvere

Varighet – 30 min
Pris – 500 kr
Idrettsmassasje Voss

Hva er idrettsmassasje?

Idrettsmassasje refererer til dyp mekanisk påvirkning av muskelvev, triggerpunkter og ledd. Denne massasjeteknikken brukes aktivt for å forberede idrettsutøvere før trening eller konkurranser og for restitusjon etterpå. Idrettsmassasje forbedrer muskelfunksjonen og prestasjonen, reduserer risikoen for skader og belastning på det kardiovaskulære systemet.

Hovedtrekket ved idrettsmassasje er den høye intensiteten i utførelsen. Vanligvis benyttes energiske teknikker som klapping og gnidning i raskt tempo. Det kreves betydelig innsats for å jobbe med store muskelgrupper, og derfor bruker terapeuter ofte kraftige massasjeprodukter.

Oppvarmingsmassasje

Oppvarmingsmassasje utføres før trening eller konkurranse for å forberede nervesystemet, det kardiovaskulære og respirasjonssystemet samt forebygge skader i muskel- og skjelettsystemet. Avhengig av den kommende aktivitetens art, idrettstype og idrettsutøverens mentale tilstand, skilles det mellom beroligende og tonisk massasje.

Restitusjonsmassasje

Restitusjonsmassasje utføres vanligvis etter intense fysiske og mentale påkjenninger. Målet er å gjenopprette idrettsutøverens funksjonelle tilstand og øke den fysiske prestasjonen samtidig som det lindrer generell tretthet. Etter store fysiske anstrengelser er massasjen mer skånsom, mens den kan være dypere i perioder med hvile.

Teknikker innen idrettsmassasje:

Strøk – lette, glidende bevegelser med håndflatene langs kroppen. Avslappende og forbereder kroppen for massasjesesjonen.

Oppvarming – påfølgende grep og strekking av muskelvevet med fingertuppene eller fingrene. Forbedrer blodsirkulasjonen og øker muskeltonus.

Knaing – en teknikk som ligner strøk, men i mer intens form. Effektivt for å varme opp musklene og forberede dem for belastning.

Friksjon – strøk i raskt tempo med økt trykk. Varm opp musklene og lindrer kramper.

Vibrasjon (perkusjon) – kontinuerlig rask dunking. Forbedrer blodsirkulasjonen og lymfedrenasje, lindrer spenninger og smerte.

Mål med idrettsmassasje:

  • Forbedre tilstanden til idrettsutøverens nervesystem og muskelapparat, spesielt de musklene som utsettes for stor belastning.
  • Øke idrettslig ytelse.
  • Bidra til rask tilpasning til idrettslig form.

Det er viktig for idrettsmassasje å ta hensyn til belastningen på ulike muskelgrupper og ledd i ulike idretter. For eksempel reduseres tiden for massasje av bryst- og armmuskler for syklister og skøyteløpere, mens varigheten økes for benmuskler. Totalt sett er varigheten av idrettsmassasjen konstant.

Idrettsmassasje er ikke en medisinsk prosedyre. Den brukes før, etter og mellom trenings- eller konkurranseøkter for å opprettholde god fysisk form og forebygge utmattelse.

Fordeler med idrettsmassasje:

  • Forbedrer blodsirkulasjonen og lymfedrenasje
  • Behandler nerveendinger
  • Senker smerteterskelen
  • Reduserer muskelsørhet
  • Øker utholdenhet
  • Gjør musklene mer elastiske og leddene mer mobile
  • Normaliserer stoffskiftet og fjerner giftstoffer fra kroppen
  • Forbedrer respirasjonssystemet
  • Framtidige fysiske belastninger vil gi bedre resultater

Kontraindikasjoner for idrettsmassasje:

  • Forkjølelse med feber
  • Skade på hudoverflaten
  • Allergiske utslett
  • Åreknuter og blodpropper
  • Maligne svulster
  • Akutte betennelsesprosesser
  • Graviditet
  • Blødninger, inkludert menstruasjon

Vanlige spørsmål:

Denne typen massasje er spesielt utviklet for personer som driver mye med idrett eller trening og fokuserer på de viktigste muskelgruppene som vanligvis brukes i den valgte idretten. Idrettsmassasje kan også hjelpe idrettsutøvere med raskere restitusjon mellom kamper/treninger, fremskynde rehabilitering etter idrettsskader og forebygge framtidige skader.

Alle som driver mye med idrett eller fysisk aktivitet, bør regelmessig få massasje for å bedre prestasjonen og forebygge skader. Dette er spesielt viktig for eldre idrettsutøvere eller utøvere på høyt nivå som trenger kort restitusjonstid mellom kamper/treninger.

Denne typen massasje kan være gunstig på ulike tidspunkter. For eksempel: Før et idrettsarrangement fokuserer man på muskelkomprimeringsteknikker og oppvarming for å redusere spenning og øke prestasjonen. Etter et idrettsarrangement fokuserer man på muskelutstrekning for å raskt redusere smerte eller muskelutmattelse. Dette bidrar til raskere restitusjon for å være klar for neste kamp. På andre tidspunkter brukes dypere vevsbehandling for å redusere muskelspenninger, fremme rehabilitering og forebygge skader.

Ja og nei. Det skal ikke være smertefullt i den grad at du kryper av benken, men det kan være litt ubehagelig. Smerte er en personlig opplevelse, og terapeuten skal være sensitiv for dette og tilpasse metodene sine. I noen tilfeller kan det være nødvendig med en viss grad av ubehag for å oppnå effekt, men det skal aldri være uutholdelig.

Skroll til toppen